Case de pariuri

In acord cu filosofia îndeobște acceptata implicit (si explicit) pe Arca lui Goe, fiecarui mesaj postat de catre vizitatorii intamplati i se acorda, in genere, atentie in mod cel mult punctual, individual (fireste fara a fi ignorat fluxul local - pseudo-dialogul - in care se gaseste ca parte, if any), adica i se acorda atentie ori deloc ori pe text (fata cu continutul sau concret). Cam asa si pe Arca lui Goe, un sistem de relatii win-win-win… in care toata lumea castiga, militianul suta de lei si finalizarea anchetei, baba pariurile, babele celelalte spectacolul, iar d-lui Goe i se mai contabilizeaza, la raboj, inca fapta buna facuta in favoarea publicului si membrilor clubului. Nu poti sa nu te intrebi daca primi bani de la gazeta pentru asemenea articole sau daca nu cumva scrie pe gratis, din pura placere a scrisului, in timpul sau liber.

Păi nu e probă de imbecilitate să crezi aşa ceva despre Umberto Eco şi, mai ales, s- exprimi în public? (Teodor Baconschi propunea, de pildă, ca regulă nescrisă, dar asumată, să nu se mai posteze pe Facebook fotografii cu copii minori - ceea ce în mass-media profesionistă e reglementat prin lege). Şi prin analfabeţi” nu înţelegea, desigur, oameni care nu ştiu să scrie şi să citească, ci oameni cu educaţie precară, care până la Internet nu obişnuiau să citească şi - mai ales - să scrie.

Mă tot întreb de ce au devenit aceste fraze ştire şi de ce au generat atâtea comentarii. „Au făcut înconjurul presei româneşti (başca bloguri şi Facebook) câteva fraze rostite de Umberto Eco la Universitatea din Torino (pe care a absolvit- în 1954, iar acum i s-a conferit laurea honoris causa).

Information

Added: 2018-02-02
Category: blogul

Tags article


Ce Este O Casa De Pariuri
Casa de pariuri sportive