Deci un alt Márquez. Laudă și admirație, dar și îndoieli și controverse

Moto

Cu doar o oră și jumătate înainte de a striga Hamilton cu entuziasm în radio și – dintr-o perspectivă globală – puțin în altă parte, tronul și alte pictograme ale sportului cu motor au fost zguduite.

Și se pare că nu este vorba de a trece prin ea, dar CÂND.

Este excepțional, diferit. Pe o motocicletă, ei se ocupă de situații diferit de restul. El riscă să călărească pe înălțimi care aproape că neagă legile fizicii. Cu o motocicletă este ca un singur corp, se poate îmblânzi atunci când alții cad. Dovada? Sâmbătă, la Brno, a îmbrăcat o pistă de cauciuc uscat. A riscat, dar în calificări a condus cu două secunde și jumătate mai repede decât al doilea. „Ne mută sportul în altă parte.Stilul de călărit și comportamentul motociclistului sunt cu multe niveluri în continuare “, spune Jakub Kornfeil.

Amândoi au 26 de ani, ambii sunt la Campionatul Mondial aproximativ în același timp, dar Cehia este încă fără victorie și este în continuare cel mai slab. clasă, Márquez este de șapte ori campion mondial, al optulea titlu este la îndemână și doar trei piloti din istorie au strâns mai multe victorii decât el. “Nu-mi imaginez ce ar trebui să se întâmple pentru a depăși Rossi”, a spus Loris Capirossi, fost pilot de MotoGP.

Și mulți spun că Honda pe care o călărește nu funcționează bine. El ar fi și mai suveran pe o altă mașină.

Deși Rossi Giacomo Agostini (15) și Angel Nieto (13) sunt în fața numărului de titluri, au participat în două categorii în același timp.Dar, din cauza vârstei și a dominanței, Márquez se poate apropia și de ei.

Dacă nu există o vătămare gravă, atunci steaua strălucitoare nu va ieși. Triumfurile și titlurile vor continua să crească.

Pe lângă laudă și admirație, Márquez va fi întotdeauna o umbră de îndoială și controversă. Chiar și după incidentul de calificare de sâmbătă de la Brno, pilotul Alex Rins a spus că „Márquez nu are respect pentru ceilalți piloti”. Că călărește agresiv, la nesfârșit. De multe ori, Rossi îi spune că nu s-ar descurca niciodată la ceea ce și-ar permite un spaniol.

Nu doar asta. Când a câștigat a 33-a cursă la Valencia în 2012, a fost un miracol. Dar, pentru mulți, existau dovezi că nu fura ceva.Márquez s-a confruntat cu afirmații că, în clasa Moto2, cu motoare identice și sigilate, el folosește o unitate de control modificată pentru a-l ajuta să accelereze. Și că promotorul campionatului, Dorna, acoperă aceste trucuri, deoarece Márquez este un tânăr, datorită unui sponsor înstărit, Repsol.

„Este un brat extrudat. În acea perioadă am văzut cu propriii ochi alergând în padoc cu motorul lui, chiar dacă nu era permis. Poate că era în spatele lui și îl recunosc ca pilot ”, spune Kornfeil.

Comenzile au fost îndoite din cauza lui, ca nou venit i s-a permis să meargă direct la echipa fabricii din MotoGP, ceea ce nu era posibil până acum. Pedepsele pentru comportamentul său pe pista par adesea ridicole pentru comisari.Dar chiar și asta este uneori unul dintre uriașii sportului cu motor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *