Este Christian Pulisic prima parte a unei invazii europene a SUA? Nu asa de repede …

Uncategorized

Desigur, Pulisic este unul dintre puținii jucători americani care garantează o pasă gratuită pentru ceea ce s-a întâmplat în calificarea la Cupa Mondială. Nu pentru a trece peste vechiul teren, dar era un lider, de genul lui Bruce Arena ar fi putut folosi mai mult. Totuși, lacrimile lui Pulisic în dușuri erau revelatoare. Au pictat imaginea unei figuri împovărate de așteptări și de presiunea pe care o are ca prim superstar masculin al fotbalului american.

Acest statut a fost confirmat prin mutarea de 64 de milioane de euro a lui Pulisic la Chelsea săptămâna trecută. John Brooks fusese anterior cel mai scump jucător din istoria fotbalului american, aderându-se la Wolfsburg pentru 20 de milioane de euro în 2017. Taxa de transfer a lui Pulisic a triplat acest record. Niciodată înainte fotbalul american nu a fost atât de aproape de a avea pictograma globală la care tânjește. Este puțin probabil ca Zack Steffen să joace vreodată pentru Man City. Deci, de ce s-a alăturat lor?Citiți mai multe

Aici se află un paradox pentru jocul american. Eșecul calificării pentru Cupa Mondială din 2018 a deschis prăpăstii în fotbalul american, cu alegeri prezidențiale puternic contestate, uneori toxice, axate pe o infrastructură de tineret fracturată. Candidatul la înființare, Carlos Cordeiro, a câștigat în cele din urmă, văzând din exterior mai radicali care au promis schimbări fundamentale, dar dezbaterea asupra viitorului fotbalului american rămâne.

Dar cât de grave sunt problemele fotbalului tinerilor americani când Chelsea tocmai a făcut Pulisic este al treilea cel mai scump jucător din istoria lor?Mai mult decât atât, Tyler Adams, mijlocașul adolescent care a făcut o astfel de impresie în MLS în sezonul trecut, a făcut trecerea la RB Leipzig luna trecută, portarul internațional american Zack Steffen a semnat pentru Manchester City și s-a alăturat fundașul central american sub 20 Chris Richards Bayern München de la FC Dallas săptămâna aceasta.

Apoi este Weston McKennie, mijlocașul defensiv care la ajutat pe Schalke să ajungă pe locul doi în sezonul său de breakout, în timp ce Timothy Weah a dat capul cu unele dintre performanțele sale la Paris. -Saint Germain și se poate alătura celticului. Dacă fotbalul american are o problemă de tineret, atunci se descurcă bine.

Totuși, asta este. Mascare este exact ceea ce sunt aceste profiluri înalte.Ele nu trebuie luate ca o justificare a culturii „pay-to-play” care există la nivel de tineret al jocului american, a diviziunilor dintre organizații, asociații și federații, toate cu scopuri și ambiții diferite sau a refuzului SUA de a participă la schema de plăți de solidaritate a FIFA, care ar fi văzut ca echipa de tineret a lui Pulisic, PA Classics, să primească în jur de 540.000 de dolari ca parte a transferului său la Chelsea. Facebook Twitter Pinterest Zack Steffen s-a mutat de la MLS la Manchester City luna trecută. Fotografie: Mark Blinch / AP

Când vine vorba de dezvoltarea tinerilor, fotbalul american, în general, încearcă să ocupe un spațiu între filozofia de bază condusă de club favorizată în Europa și abordarea colegială a sporturilor tradiționale din SUA.Până când fotbalul din Statele Unite nu va alege o abordare față de cealaltă, aceleași probleme vor reapărea.

Fotbalul american ar putea face cu deschiderea, devenind un pic mai european, în special când vine vorba de dezvoltarea tinerilor. Este admirabil faptul că atât de multă credință continuă să fie arătată în sistemul colegiilor, oferindu-le jucătorilor o educație pe care să se retragă dacă nu o fac ca profesioniști, dar această credință îi pune pe fotbaliștii americani în dezavantaj încă de la o vârstă fragedă.

Unii ar putea susține, cu motive întemeiate, că fotbalul european nu reușește jucătorii tineri ca oameni, permițând atât de mulți să renunțe la joc cu puține calificări. Dar dacă fotbalul american vrea să recupereze, să reducă diferența la nivel de bază, atunci trebuie să-și schimbe întreaga perspectivă.Dacă obiectivul este de a produce cei mai buni jucători de fotbal posibili, setarea actuală este insuficientă. Fotbalul SUA a devenit o țintă pentru cei cu o toporă care să mănânce dezvoltarea tinerilor din state, dar problema are mai mult decât o fractură în guvernare. Este ideologic și.Tyler Adams devine cel mai recent membru al școlii germane de finisare din SUA. . Dacă Pulisic ar fi rămas în America, mai degrabă decât să se mute în Germania ca un tânăr de 14 ani, intrând în sistemul NCAA și în proiectul MLS, este probabil că el ar fi făcut progresul abia acum.În schimb, a jucat trei sezoane în Bundesliga, și-a comandat țara și a făcut o mutare de mega-bani într-un club de elită din Premier League până la vârsta de 20 de ani. în ciuda fotbalului american, nu din cauza lui, dar nu se poate nega că este un caz excepțional. Dacă el ar fi norma, dacă ar fi o adevărată reflectare a fotbalului din state, jocul american nu ar fi suferit criza existențială pe care a suferit-o în 2018. Sentimentul profund de stare de rău s-ar fi schimbat până acum. Un transfer de 64 de milioane de euro către un gigant din Premier League ar putea părea o cauză pentru celebrarea fotbalului american. În schimb, este o oglindă pentru o națiune de fotbal extrem de disfuncțională, care a reușit doar să producă o anomalie de 64 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *