Ross Brawn: „Vrem inovație în F1 fără a deveni năucitori”

Uncategorized

F1 sărbătorește cea de-a 1000-a cursă de campionat mondial în China duminică dimineață, iar Brawn a devenit cufundat în istoria F1 pentru a se asigura că poate merge cu îndrăzneală către alte 1.000 de întâlniri. Marele Premiu | Giles Richards Citește mai mult

De la prima rundă de la Silverstone în 1950, de-a lungul a 70 de sezoane, piatra de hotar a F1 de la Shanghai i-a oferit multe cu care să lucreze. „F1 este o poveste fascinantă despre om și mașină”, spune el. „Amândoi îl pot compensa puțin pe celălalt, dar niciunul nu poate reuși fără celălalt. Este plin de politică, intrigi, curaj, talent incredibil, povești cu zâne și povești sfâșietoare. Are fiecare element al vieții, dar amplificat de o mie de ori.”

Numirea sa în 2017 de către viitorii proprietari ai F1, Liberty Media, a fost binevenită universal.Aici a fost braconierul devenit paznic, omul cu cunoștințe și experiență în sport la cel mai înalt nivel, după perioade cu Benetton, Ferrari și Honda, ca să nu mai vorbim de propria echipă Brawn, câștigătoare de campionat, evaluând-o acum cu o viziune imparțială.

„În cariera mea, la fel ca majoritatea participanților, următoarea cursă a fost cea mai importantă”, spune el. „Cu toate acestea, în noul meu rol, istoria și moștenirea sportului este un element cheie. Acest lucru se va reflecta în designul noilor mașini, regulile care evoluează și circuitele pe care vom concura.Vrem să găsim echilibrul potrivit al inovației fără a deveni năucitori și a ne pierde valorile.”

Lancastrian, în vârstă de 64 de ani, a primit sarcina descurajantă de a ne asigura că Formula 1 rămâne relevantă, că cursele se îmbunătățesc, că este eficient din punct de vedere al costurilor și că terenul de joc este nivelat în funcție de cheltuielile disparate ale echipelor, în noile reglementări pentru 2021. Acest lucru trebuie să realizeze fără a diminua ceea ce înseamnă F1 pentru o gamă largă de interese, ca să nu mai vorbim de fani. În cadrul sportului, participanții se referă adesea la menținerea „ADN-ului” acestuia, o sarcină dificilă, având în vedere că definiția acestuia poate fi în întregime subiectivă.

În favoarea lui Brawn, acesta are aproape o viață de experiență în F1 de care să se bazeze.A fost un partener constant. „În anii 1960, tatăl meu a lucrat la Firestone, care a furnizat anvelopele multor echipe de F1”, spune el. „A călătorit peste tot în lume, dar am fost la cursele și testele britanice cu el și am stat prin padoc. Fratele meu mai mic obișnuia să se joace în padoc cu Damon Hill când aveau amândoi șase până la șapte ani. Așa că am avut o introducere în interiorul acestui sport. Pe măsură ce am crescut, F1 a fost cea care m-a făcut să vreau să fiu inginer. Mașinile au fost fascinația pentru mine.” Facebook Twitter Pinterest Ross Brawn: „F1 este o poveste fascinantă a omului și a mașinii.” Fotografie: Tom Jenkins/The Observer

Acea fascinație s-a transformat în mod corespunzător într-o carieră remarcabilă, iar Brawn are simțul unde ar trebui sportul se îndreaptă pentru că a fost implicat în aproape toate fațetele acesteia.A început la March Engineering înainte de a fi preluat de Frank Williams ca mașinist în 1978 și și-a făcut drum de acolo. În calitate de director tehnic la Benetton, l-a condus pe Michael Schumacher la primele două campionate mondiale, în 1994 și 1995.

Când Schumacher a mers la Ferrari, l-a luat pe Brawn cu el și în 1999 au câștigat primul dintre șase constructori consecutivi. titluri. Între 2000 și 2004, Schumacher a câștigat cinci titluri consecutive de piloți, cea mai de succes cursă din istoria Scuderiei.

Brawn s-a alăturat Honda la sfârșitul anului 2007 doar pentru ca echipa să anunțe că se retrage din F1 la sfârșit. din 2008. Încrezător că au avut deja o mașină de succes în 2009, Brawn a condus achiziția care a creat Brawn GP.Jenson Button a câștigat șase dintre primele șapte curse ale acelui sezon și a câștigat titlul în Brazilia, unde Brawn și-a asigurat și campionatul constructorilor. Echipa a fost cumpărată de Mercedes în anul următor, iar Brawn a rămas la cârmă până în 2013; Prezența sa a fost cheia pentru ca Schumacher să iasă din pensie pentru a li se alătura în 2010.În acea perioadă, el a pus bazele dominației lor din ultimii cinci ani și a jucat un rol esențial în aducerea lui Lewis Hamilton de la McLaren la Mercedes. Înainte de cel de-al 1000-lea mare premiu al F1: cele mai mari curse din toate timpurile Citește mai mult

El descrie „Povestea lui Brawn GP” este unul dintre momentele sale preferate în acest sport, dar subliniază că experiența în ansamblu l-a lăsat bine pregătit pentru a construi noul F1. „Când lucrezi într-o echipă, înveți mereu”, spune el. „Învățați cum să reușiți și cum să faceți față eșecului. A învăța ce face un grup de oameni puternic și ce îi face slabi.Brawn a moștenit o mașină puternică, dar este, de asemenea, foarte conștient de ceea ce se află la baza longevității acesteia. „F1 se mișcă rapid și este incredibil de complex”, spune el. „Este nevoie de îngrijire pentru a permite sportului și competiției între șofer să rămână cel mai important element.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *