Sáblíková sărbătorește aurul al XIX-lea! Ea a câștigat cursa de cinci kilometri la Campionatul Mondial

Uncategorized

Pentru a zecea oară la rând! Sáblíková este din nou regina timp de cinci kilometri și s-a confruntat cu o provocare imensă în Inzell. Când a pornit la ultima sa alergare, a fost bine conștientă de performanțele extraordinare ale lui Visser, campioana olimpică de la Pyongyang. Dar, ca în cursa de 3.000 de metri de joi, Sáblíková a găsit răspunsul (o luase pe Antoinette de Jong la vremea respectivă) și a pregătit o altă dezamăgire pentru echipa națională olandeză. Gheața a fost foarte rapidă, a strigat ea în microfon în fața întregii arene.Cehii de treizeci și unu de ani au primit premiul pentru ceremonia medaliilor și au urcat în vârf pentru a nouăsprezecea oară la Campionatul Mondial (inclusiv cu lupte multiple).

Apoi a ascultat cu un zâmbet entuziast. O melodie pe care atât de mult antrenorul Petr Novak și-a dorit să o audă încă o dată înaintea cursei.

Inzell are multe condiții pentru Inzell. Rareori s-a antrenat mai mult, iar în urmă cu opt ani a câștigat titlul mondial în orașul german la numărul cinci. Ea însăși a rămas prudentă înainte de cursă și a spus: „Va fi o cursă grea și voi fi nervos. O să cadă din nou asupra mea.Sper să mă descurc bine.

Dar antrenorul Novák și-a exprimat dorințele cu voce tare. “Aș dori să aud din nou imnul, este frumos”, a spus el cu dicția sa tipică. Canadian Weidemann și Visserová s-au alăturat echipei Doi patinatori de viteză de ultimă generație, acesta din urmă domnind campion olimpic la 5.000 de metri. Femeia din salopetă portocalie a confirmat că a fost o vedetă pe cele mai lungi piese. Visserová a șters Sáblík din tabelele interioare.

Cum răspunde un nativ din Nové Město na Moravě?Se va reveni la înfrângerea Olimpiadei? Cu toate acestea, era din ce în ce mai subțire, iar după șapte runde, doar o sutime de secundă i-a împărțit pe cei doi adversari. Mai mult, distanța a crescut după alte patru sute de metri.

Dar atunci Sáblíková a trecut a noua rundă în 32,1 secunde, iar graficele televizate au arătat fără precedent – rivalii de 3400 de metri nu au împărțit nici măcar părul…au avut același timp împărțit și au decis. Ea a fost copleșitoare.

În niciunul din ultimele patru ture, timpul ei nu a depășit 32,4 secunde. Cu trei ture înainte de final a preluat din nou conducerea, o diferență minusculă de o sută.A crescut apoi cu grație, iar campionul olimpic de trei ori a pornit spre finala patru sute, cu doar o jumătate de secundă spre bine. Visser a înțeles că nu o va învinge pe Sáblíková. S-a așezat pe bancă cu o expresie foarte tristă.

În sfârșit, era la 1,29 secunde față de aur. Sáblíková a preluat palmaresul, a adăugat aur al zecelea mondial din cinci la rând și a încununat-o întoarcerea pe tron.

Dupa austriacă Sprinter, Vanessa Herzog, care a trebuit să plece în fața Bretania Bowe după un triumf de cinci sute .

Cursa masculină a fost dominată de olandezi, care au ocupat podiumurile Kai Verbij, Thomas Krol și Kjeld Nuis.În istorie, este a șaptea triplă masculină, nicio altă țară nu a dominat Cupa Mondială într-un mod similar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *