VEZI: În spatele Scenelor Întoarcerii de Aur a lui Sáblíková? Gheața ca inimă contează

Uncategorized

Nu a fost destul de sănătoasă de doi ani.

Cu două luni înainte de jocurile de la Pyongchang, ea a fost lovită de o alunecare parțială a discului, durerea apărându-și picioarele. În același timp, a blocat articulația încrucișată a șoldului și nici nu și-a putut întinde picioarele.

În Coreea, deși și-a lansat medalia de vis, din argint din cinci, a recunoscut: „Există zile în care nu pot patina timp de trei minute cu durerea de spate.

Când s-a odihnit și sperând în iarna piscinică, a fost din nou aici.Viroză intestinală, inserție dureroasă la genunchi.

Ca și cum nu ar trebui să mai fie dorită din nou. un nou record și după cursă, calitatea uimitoare a timpurilor obținute.

Pentru mine a fost unul dintre cele mai uimitoare întoarceri sportive pe tron ​​la care am fost personal. Mulți s-au depreciat sau chiar au trimis la o pensie sportivă, presupus cu un corp rupt, câștigând din nou Martina Sáblíková.

„Știi, este unul dintre cei mai puternici războinici din punct de vedere psihologic pe care i-am cunoscut vreodată”, spune antrenorul Petr Novak despre ea.

Dar mai există ceva.Să găsim secretul în altă parte.

Revenind la Pyongyang în amintirile mele. În penultima zi a jocurilor am urmărit-o acolo, cu spatele dureros, oscilând neobosit în jurul lui Nikola Zdráhalová, luptând într-o cursă de start în masă. În acel moment, Martina Sáblíková mi-a spus: „Poate că corpul meu nu va avea niciodată performanța pentru a face din nou o insignă.Așa că vreau să îi ajut pe ceilalți copii din echipă să devină din ce în ce mai buni. ”Mi-a spus imediat cu entuziasm despre patinatorul norvegian de viteză Havard Bök. Că și-a tăiat piciorul rău în Coreea, a obținut un bandaj și cârje, dar le-a refuzat și trei zile mai târziu a câștigat aurul echipei cu norvegienii. “Când aud povești de genul acesta, mă gândesc: mereu merită luptat”, a spus ea.

Într-o mare dragoste pentru patinajul de viteză.

În imensa pasiune sportivă a acestei femei.

„Pentru mine, patinajul a fost întotdeauna și va continua să fie o bătaie de inimă. Ma bucur si umplu.Dacă nu ar fi, nu am fi aici astăzi ”, a recunoscut ea după antrenamentul de vineri la Inzell. După tot ce am trecut în ultimele două sezoane, mi se pare incredibil. ”

Îți spun:„ Aveți nevoie de o voință foarte puternică pentru a vă întoarce. Altfel nu ar funcționa.Mulți din locul tău și-ar fi îngrijit cariera după atâtea necazuri. ”

Dar, în toată modestia ei, Sáblíková nu vrea să vorbească despre ea însăși. „Nu aș fi reușit să o fac dacă nu aș avea atâția oameni grozavi în jurul meu”, a răspuns el, descriindu-l pe Petr Novak la fiecare zece minute dacă avea nevoie de ceva, cum Nikola Zdráhalová își urmărește patinele înainte de a decola, așa cum face Eliška. Dřímalová masează grozav. El vorbește despre tot mai mulți oameni care stau lângă ea.

„Știind că îi simt în spatele meu mă conduce. Datorită lor, am crezut că pot reveni la lăzi. Fără ei, puzzle-ul meu de aur nu s-ar potrivi niciodată ”, asigură el.Nu mă gândesc ce a fost sau ce mă așteaptă aici. Îmi place prezența. ”

În această după-amiază, după 5.000 de metri, poate auzi din nou imnul ceh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *